Manon Klein Gunnewiek (links) en Michel Tuinte hebben er vertrouwen in: de buurtschap gaat vijf ton ophoesten en koopt café Halfweg in Voor-Beltrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Manon Klein Gunnewiek (links) en Michel Tuinte hebben er vertrouwen in: de buurtschap gaat vijf ton ophoesten en koopt café Halfweg in Voor-Beltrum. © Arjan Gotink

Nog 200.000 euro te gaan en dan is het hele Achterhoekse dorp eigenaar van café Halfweg

VOOR-BELTRUM - Wat doe je als de enige kroeg in de buurt in de toekomst dreigt te worden verkocht? Dan koop je die ‘gewoon’ met de hele buurt. Er is vijf ton nodig om café Halfweg in Voor-Beltrum te kopen en op te knappen. In zes weken tijd hebben de inwoners van de buurtschap al drie ton bij elkaar. Dik halfweg dus.

  1. Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer
    PREMIUM
    video

    Rechtbank Zutphen: bijna zes jaar na dreigende inkrimping is leegstand plots geen probleem meer

    Nog geen zes jaar geleden dreigde justitiestad Zutphen wéér een veer te moeten laten. En wat voor een. In de stad waar al sinds mensenheugenis recht wordt gesproken, dreigde de rechtbank te worden uitgekleed. Het plan werd uiteindelijk tegengehouden door de Tweede Kamer. Maar daarmee was de verwachte leegstandsproblematiek nog niet weggenomen. ,,Die verwachting dat we met minder mensen zouden gaan werken, is helemaal nooit uitgekomen.”

Achterhoek