Het afscheidsoptreden van Normaal in Arnhem in 2015.
Volledig scherm
Het afscheidsoptreden van Normaal in Arnhem in 2015. © ANP

Normaal terug op het podium met ‘Olderwets Høken’: eenmalig optreden in Lochem

update & videoBijna 3,5 jaar na het afscheidsconcert in GelreDome keert Normaal terug op de planken. De Achterhoekse dialectband rond voorman Bennie Jolink speelt onder de naam ‘Olderwets Høken’ een eenmalig optreden op Hemelvaartsdag 2019 (30 mei) in Lochem, waar het in 1975 begon voor de band.

De show is op het Tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem, mét Bennie Jolink als vanouds op zang en gitaar. Hij was in 2015 gedwongen te stoppen met de band vanwege gezondheidsredenen, maar de Hummeloër voelt zich door een medicijn van ‘bijbelse proporties’ inmiddels zo sterk dat hij weer wil optreden. ,,Bij de standbeeldonthulling op Hemelvaartsdag 2018 in Hummelo was ik erg benieuwd of ik het vol zou kunnen houden, maar het ging prima!’’, laat Jolink weten in een persverklaring. ,,Inmiddels ben ik nog weer een stuk vooruit gegaan en verheug me heel erg op 30 mei. Nog eenmaal olderwets høken.’’

Bijzonder is dat de band in vrijwel originele bezetting aantreedt. Dus behalve met Jolink als voorman met Willem Terhorst op bas en Ferdi Jolij op gitaar. Alleen de begin 2014 overleden drummer van het eerste uur Jan Manschot is er niet bij. Achter het drumstel zit Timo Kelder, die in het laatste jaar van Normaal de drummer was en ook speelde tijdens het afscheidsconcert op 19 december 2015 in Arnhem.

Nog eenmaal 'olderwets høken' met Normaal.
Volledig scherm
Nog eenmaal 'olderwets høken' met Normaal. © PR

De voorverkoop begint vrijdag 7 december om 11.00 uur op de site van Ticketmaster: ticketmaster.nl. Telefonisch tickets bestellen kan ook, via 0900 - 300 1250 (60 cent per minuut).

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Achterhoek