Het gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Oude IJsselstreek in Gendringen. © De Gelderlander

Ondernemers in Oude IJsselstreek krijgen uitstel belastingen en extra opdrachten

GENDRINGEN - Ondernemers in Oude IJsselstreek krijgen een helpende hand van de gemeente. Een pakket aan noodmaatregelen moet de ondernemers een noodzakelijk steuntje in de rug geven in financieel zware tijden. 

De betaling van gemeentelijke belastingen wordt uitgesteld naar 31 oktober. Het gaat daarbij onder andere om reclameheffing, marktgelden, onroerend zaakbelasting (ozb) en toeristenbelasting. Daarnaast probeert de gemeente al geplande opdrachten in de begroting naar voren te halen, om het lokale bedrijfsleven aan het werk te houden. Ook wil de gemeente facturen zo snel mogelijk betalen, zodat opdrachtnemers sneller hun geld ontvangen.

Telefoonteam

De gemeente heeft een telefoonteam in het leven geroepen om ondernemers actief te benaderen en uitleg te geven over mogelijke maatregelen. Op die manier kan bijvoorbeeld een link gelegd worden tussen het UWV, Laborijn en de ambtenaren die zich bezig houden met belastingen en economie. 

  1. Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals
    PREMIUM

    Zondag 1 april 1945: Chocola en Sweet Corporals

    Uit de Achterhoek komen de logge geallieerde tanks, afgedekt met gekleurde doeken, binnenrollen. St. Isidorushoeve is het eerste Twentse dorp dat wordt bevrijd. Jonge soldaten delen chocola en sigaretten uit in Haaksbergen. Veel inwoners roken op deze feestelijke eerste paasdag hun eerste Sweet Corporal. De Engelse Goldstream Guards trekken door naar Enschede. De Duitsers geven de stad niet zomaar op. Ze blazen de Zuider- en Lonnekerbrug op, steken opslagdepots in brand en brengen zware vliegtuigbommen tot ontploffing op de Haaksbergerstraat. Pas om acht uur ’s avonds bereiken de Engelse tanks het stadhuis en wordt de Nederlandse vlag gehesen. Er vallen die dag nog achttien burgerslachtoffers.

Achterhoek