Volledig scherm
© anp

Onrust over ‘kinderlokker’ in Eibergen

EIBERGEN - In de Eibergse wijk ’t Simmelink is onrust ontstaan over een ‘kinderlokker’. Diverse ouders waarschuwen op social media voor deze man. De politie neemt de meldingen serieus.

Pas op voor een man van rond de 40 jaar met korte grijze haren en een grijze auto. Die waarschuwing van enkele ouders uit de Eibergse wijk ’t Simmelink is op Facebook al meer dan 130 keer gedeeld. Er zouden diverse kinderen door deze man benaderd of achtervolgd zijn. Het is het gesprek van de dag in Eibergen.

Achtervolgd

„Let op! Mijn dochter is vanavond achtervolgd in de straat ‘Traland’ en bij het speeltuintjes er achter, door een man van rond de veertig jaar met korte grijze haren in een grijze auto. Wees alert”, waarschuwt één van de moeders op Facebook. Volgens haar is hetzelfde een week eerder gebeurd bij een ander meisje. Behalve korte grijze haren, zou de verdachte een stoppelbaardje, rond gezicht, hemd en mogelijk een tattoo hebben. Het zou gaan om een grijze, lange auto met rondingen.

Een andere moeder: „Tot mijn schrik krijg ik vanochtend te horen van mijn dochter dat er een vreemde man met kort grijs haar en een lange donkere jas kinderen probeerde mee te lokken. Eerst had ze hem donderdag in de grote speeltuin ‘de Ham’ gezien op een fiets en gisteravond was hij in de kleine speeltuin (Traland) en probeerde een meisje mee te lokken met snoep, ze vertelde hij deed zich voor als opa maar zag er veel jonger uit.”

Serieus

De politie neemt de zaak serieus. „We hebben inderdaad enkele meldingen gekregen van ouders. Daarbij is het nog onduidelijk of het om hetzelfde incident gaat of om verschillende, omdat kinderen elkaar ook snel napraten”, aldus een woordvoerder van de politie. Een officiële waarschuwing laat de politie zelf niet uitgaan. „Er is niemand meegenomen of aangeraakt. We begrijpen de ongerustheid bij de ouders en we hebben de wijk een tijdje extra geobserveerd. We willen we graag in contact komen met de man die voldoet aan het signalement.”

  1. Fiscus mocht huurtoeslag bewoners Bronsbergen niet intrekken

    Fiscus mocht huurtoe­slag bewoners Bronsber­gen niet intrekken

    De Belastingdienst heeft ten onrechte de huurtoeslag stopgezet van een aantal bewoners van park Bronsbergen in Zutphen, oordeelt de Raad van State. De fiscus had in 2017 het standpunt ingenomen dat de woningen deel uitmaken van een vakantiebestedingsbedrijf, waardoor de Zutphenaren geen recht op huurtoeslag hadden. Door de Wet op de huurtoeslag, die in 2016 inging, hebben huurders van recreatiewoningen sinds begin 2018 namelijk niet langer recht op huurtoeslag.

Achterhoek