Komen er naast de Keppelse Watermolens ook windmolens in de buurt van Laag-Keppel?
Volledig scherm
PREMIUM
Komen er naast de Keppelse Watermolens ook windmolens in de buurt van Laag-Keppel? © Jan Ruland van den Brink

Onrust over windmolens bij Oude IJssel: ‘Hoort niet in ons prachtige coulissenlandschap’

LAAG-KEPPEL - Bewoners van Laag-Keppel en Eldrik zijn ongerust over de mogelijke komst van windturbines in het landelijke gebied van Landgoed Keppel, in de buurt van de Oude IJssel. David van Lynden van Landgoed Keppel erkent dat er ideeën zijn over een windmolenpark. ,,Maar van een panklaar plan is absoluut nog geen sprake.”

Ongeruste bewoners hebben desondanks in allerijl het actiecomité Tegenwind Keppel en Eldrik opgericht. Vanavond is een bijeenkomst in de Dorpskerk in Hoog-Keppel (19.30 uur). ‘In onze ogen is het cruciaal dat omwonenden en belanghebbenden tijdig, open, transparant en eerlijk worden geïnformeerd’, schrijft het comité in de uitnodiging.

Daarin wordt ook gerept van ‘plannen voor het plaatsen van ten minste 8 (en mogelijk 15) grote windturbines van meer dan 200 meter hoog’. Maar Van Lynden zegt dat over aantallen, type molens, hoogtes en de plek nog niets vast staat. ,,We onderzoeken eerst wat past in het gebied én wat is wenselijk voor het landgoed en omwonenden. Die andere zaken komen pas daarna.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek