Een nestkast. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een nestkast. Foto ter illustratie. © Herbert Kats

Ook in Doetinchem gratis nestkasten tegen eikenprocessierups

DOETINCHEM - In navolging van Bronckhorst en Montferland deelt ook de gemeente Doetinchem gratis nestkastjes uit in de strijd tegen de eikenprocessierups. 

Het idee erachter is de plaag van jeukrupsen in eikenbomen - die de regio de afgelopen twee zomers teisterde - milieuvriendelijk te bestrijden. Dat gebeurt door de inzet van natuurlijke  vijanden, zoals vogels als spreeuwen en mezen. 

De gemeente Doetinchem en de dienst Buha deden in 2019 in twee straten succesvolle proeven met nestkasten. De gemeente en Buha hangen nu op meerdere plekken nestkasten op. Ook zijn de nestkasten vanaf 5 maart gratis via de website van de gemeente te bestellen, zolang de voorraad strekt. 

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

Achterhoek