Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem
Volledig scherm
PREMIUM
Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem © Jan van den Brink

Ook ziekenhuizen Doetinchem en Winterswijk sluiten computernetwerk tegen hackers

DOETINCHEM / WINTERSWIJK - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk hebben uit veiligheidsoverwegingen besloten het computerverkeer dat via het Citrix systeem verloopt, uit voorzorg stil te leggen. 

Dit gebeurde naar aanleiding van het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum en het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat waarschuwde voor een ernstige kwetsbaarheid in het programma, waardoor hackers zich toegang kunnen verschaffen tot de systemen. Er is geen aanwijzing dat daadwerklijk is geprobeerd in de systemen van de ziekenhuizen in te breken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Achterhoek