Volledig scherm
HaFa-leerlingen uit Dinxperlo. © Jan Ruland van den Brink

Oost Gelre stapt niet uit Boogie Woogie

LICHTENVOORDE - Gemeente Oost Gelre stapt niet uit de muziekschool Boogie Woogie, maar wil wel meer eigen regie houden. 

Dat Aalten wel stopt, snapt wethouder Jos Hoenderkamp van Oost Gelre, maar het is niet het voorbeeld dat hij wil volgen. ,,Onze muziekverenigingen hebben laten weten graag muziekonderwijs van Boogie Woogie af te nemen", aldus Hoenderkamp.

Wel gaat Oost Gelre meer geld aan de muziekverenigingen geven, zodat zij zelf voor onderwijs kunnen zorgen in het popgenre en de lichtere muziek. Daarvoor komt 30.000 euro beschikbaar. Boogie Woogie moet het doen met 177.000 euro.

 ,,We willen iets meer eigenaarschap hebben in het muziekonderwijs”, verklaart de wethouder. Maar zo'n rigoureuze stap als Aalten - helemaal stoppen met het samenwerkingsverband waar ook Winterswijk in zit - dat gaat hem te ver. 

Harmonie en fanfare

Hoe de 30.000 euro verdeeld gaan worden over de negen muziekverenigingen in de gemeente, is nog niet bekend. Het kan volgens Hoenderkamp best zijn dat ze uiteindelijk onderwijs inkopen bij Boogie Woogie. Die krijgt nu alleen nog subsidie voor het HaFa-onderwijs (harmonie en fanfare) diploma's A en B. Het onderwijs voor de diploma's C en D mogen de muziekverenigingen zelf regelen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek