Volledig scherm
De ultralopers wandelen in 40 uur van Hoek van Holland naar Den Helder. © Thinkstock

Opbrengst wandeltocht tegen kanker eindigt op ruim 70.000 euro

GENDRINGEN - De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop in Oude IJsselstreek is fors hoger geworden dan het eindbedrag dat eind september direct na afloop is bekendgemaakt. Het totale bedrag dat met de estafetteloop tegen kanker is opgehaald in Gendringen is 70.392,37 euro.

Dat is bijna 10 procent meer dan de ruim 64.000 euro waar in eerste instantie van werd uit gegaan. Dat het bedrag hoger is geworden, komt onder meer doordat er een zeer klein percentage verplichte kosten was: ongeveer 1.000 euro, en dat is slechts 1,5 procent van de totale opbrengst. Ook stroomde er na afloop nog steeds geld binnen via giften, sponsoring en acties.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop is dik tevreden met het eindbedrag, dat wordt overgemaakt aan KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar bestrijding van de ziekte. Voorzitter Harrie Peters noemde voorafgaand 50.000 euro ‘een droombedrag’, maar er is ruim 20.000 euro meer opgehaald.

Evenementen

De volgende editie van de SamenLoop voor Hoop in Oude IJsselstreek is over drie jaar, in 2022. In de Achterhoek is de 24-uurs wandelestafette tegen kanker dit jaar op 6 en 7 juli in Winterswijk. In 2020 wordt het evenement in Doesburg én Bronckhorst gehouden en in 2021 in Doetinchem. Bij het wandelevenement lopen teams een etmaal lang om zo geld in te zamelen tegen kanker. Ook zijn er activiteiten omheen, zoals kraampjes waarin spullen en voedsel worden verkocht.

Eerder was de SamenLoop voor Hoop in deze regio al in Groenlo, Hengelo, Doetinchem en Eibergen. Die evenementen brachten samen ettelijke tonnen op voor KWF Kankerbestrijding.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek