Volledig scherm
PREMIUM
Een sinterklaas wordt vergezeld door een roetveegpiet en een zwarte piet. © Nederlandse Freelancers

Organisatie intocht sinterklaas Vorden in dubio over kleur pieten

In navolging van Zutphen houdt ook de organisatie van de sinterklaasintocht in Vorden de kaken stijf op elkaar over de kleur van de piet. Het comité is er nog niet over uit. Zwarte piet verdwijnt echter niet, blijkt uit een rondgang langs andere intochten.

In het intochtcomité van Vorden staken de stemmen, zegt Carmen Rondeel namens de organisatie. Vorig jaar werd daar de Sint vergezeld door traditionele pieten. ,,We zijn er binnen de organisatie nog niet uit welke kleur de pieten dit jaar hebben’’, zegt Rondeel. ,,Er zijn verschillende meningen in het comité. Als je wilt weten wat voor pieten er in Vorden komen, zul je dat op 16 november tijdens de intocht moeten uitvinden’’, vervolgt ze lichtelijk geïrriteerd.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek