Volledig scherm
Het hoofdkantoor van ForFarmers in Lochem. © Eigen foto

Overlast door testen biomassacentrale ForFarmers

ForFarmers in Lochem gaat vandaag en de volgende week de nieuwe biomassacentrale testen en  dat kan tot overlast leiden voor omwonenden en bedrijven in de buurt van de onderneming die op de Kwinkweerd in Lochem is gevestigd. 

De overlast zal plaats vinden in de vorm van een stoomwolk en geluid. De stoom is onschadelijk voor het milieu, zegt woordvoerder Marieke  Leussink van ForFarmers.   Bedoeling is dat de biomassacentrale de komende dagen vijf keer getest wordt. Als de centrale eenmaal ‘op stoom’ is gekomen zal de overlast zijn verdwenen, belooft Leussink. 

Houtwallen

,,We komen alvast even met deze mededeling want  mensen zijn niet gewend dat er hier stoom uit de fabriekspijp komt’’,  aldus de woordvoerder.  De biomassacentrale moet leiden tot een reductie van 1,8 miljoen kubieke meter aardgas. Rond 1 april moet de centrale op het terrein van de veevoederonderneming in gebruik gaan. De centrale wordt gestookt met houtsnippers die afkomstig zijn van houtwallen, hagen en bospercelen uit de Achterhoek.  Hiervoor werkt ForFarmers samen met de Coöperatie Streekhout Achterhoek.  

Achterhoek