Volledig scherm
Kunst of Art ontving zaterdag in Arnhem de Pieter van Vollenhovenprijs voor de nieuwe bestemming van het kerkje in Laag-Keppel. Pieter van Vollenhoven (midden) reikte de prijs persoonlijk uit. © PR

Pieter van Vollenhovenprijs voor Achterhoeks kunstbedrijf: ‘Kers op de taart’

LAAG-KEPPEL/ ARNHEM - Het Achterhoekse familiebedrijf Kunst of Art van de familie Hulshof heeft zaterdag in Arnhem de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst genomen. Kunst of Art is gevestigd in een gerestaureerd kerkje in Laag-Keppel. 

,,Di is voor ons de kers op de taart”, meldt Kunst of Art, ,, de kroon op ons werk. Wat zijn we trots.”

De Pieter van Vollenhovenprijs is sinds 2012 een jaarlijks terugkerende prijs aan een particulier of organisatie die een monumentaal pand in Nederland heeft weten te behouden door het een nieuwe bestemming te geven. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury van erfgoedspecialisten. Het neogotisch kerkje in Laag-Keppel is dit jaar één van de acht prijswinnaars. Het pand aan de Hummeloseweg heeft de functie van een galerie, kunstuitleen, ervaringsatelier en tentoonstellingsruimte gekregen. Het werd in april van dit jaar feestelijk geopend door de broers Mike en Rick Hulshof en hun partners.

Minister Van Engelshoven

Pieter van Vollenhoven, oud-voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, en minister Ingrid van Engelshoven (onderwijs, cultuur en wetenschap) reikten de prijzen uit in de Lutherse kerk Bizar-Bazar in Arnhem. Ook deze kerk viel in de prijzen vanwege de volgens de jury geslaagde herbestemming van het monumentale pand.

Kunst of Art biedt moderne kunst en fotografie, in de vorm van onder meer uitleen, verkoop, samenstelling van collecties en relatiegeschenken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek