Volledig scherm
De Dorpsstraat 12 en 14a zijn in beeld om gesloopt te worden voor nieuwbouw van woningen. © Carlo ter Ellen DTCT

Plannen voor woningbouw in Geesteren

GEESTEREN -Berkelland gaat bekijken of er op korte termijn acht nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd in Geesteren. Als locatie zijn de voormalige timmerfabriek Florijn en de naastgelegen vroegere supermarkt aan de Dorpsstraat in beeld.

De afgelopen maanden hebben meerdere inwoners van Geesteren hun interesse voor een nieuwbouwwoning kenbaar gemaakt. Voor de gemeente Berkelland was dat aanleiding om onderzoek te doen naar potentiële locaties voor het ontwikkelen van koopwoningen voor jongeren en senioren in Geesteren, aldus het college van B en W.

Het is de bedoeling deze nieuwbouwwoningen van de grond te krijgen door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Door gezamenlijk te bouwen kunnen allerlei kosten worden gedrukt, door bijvoorbeeld gezamenlijk materialen in te kopen en een aannemer in te huren. Via deze constructie worden onder meer ook in Beltrum momenteel woningen gebouwd.

Er zijn twee mogelijke locaties voor de huizen in beeld: de voormalige timmerfabriek van Florijn aan de Dorpsstraat 14a en de voormalige supermarkt aan de Dorpsstraat 12.

De timmerfabriek verhuisde in 2008 naar Neede en de Spar-supermarkt sloot in 2016, waarna er een kringloopwinkel werd gevestigd. Deze plek is echter maar een optie, aldus wethouder Maikel Van der Neut.

De komende tijd worden nadere verkenningen uitgevoerd. Hierbij is ook de Projectgroep Mooi Wonen Geesteren betrokken.

Achterhoek