Volledig scherm
Hondenpoep op het autodak van het gezin in Doetinchem, dat geterroriseerd werd door hun achterbuurman. © eigen foto

‘Poepgooier’ uit Doetinchem krijgt taakstraf en moet behandeld worden

DOETINCHEM - Een 41-jarige man die zijn buren in Doetinchem stelselmatig heeft lastiggevallen, gestalkt én bedreigd, is veroordeeld tot een celstraf van 50 dagen, een taakstraf van 120 uur en een gedwongen behandeling.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de oud-Doetinchemmer – volgens de politie is hij inmiddels gedwongen verhuisd – zijn buren ‘een aantal maanden lang stelselmatig lastig is gaan vallen'. Volgens het gezin dat slachtoffer was van de burenterreur was dit een veel langere periode, zeker twee jaar, maar de rechtbank vond slechts bewijs voor een paar maanden.

De man smeerde onder meer poep op de gevels van het huis, legde hondendrollen op het autodak en bespiedde zijn achterburen. Ook belde hij hen op en liet scherpe voorwerpen achter, waardoor de banden van hun auto regelmatig lek raakten. Dit allemaal omdat hij ruzie had met zijn buren over het uitlaten van de honden.

Camera's

Om bewijs te verzamelen tegen hun terroriserende achterbuurman hing het gezin op een gegeven moment camera's op. Mede op basis van die beelden is de men veroordeeld. Hij moet zijn voormalige buren een schadevergoeding betalen van 2.000 euro voor de aanschaf van het camerasysteem en voor de overlast die hij hen heeft bezorgd.

De man woont inmiddels onder begeleiding buiten Doetinchem, zo maakte de politie afgelopen zomer bekend.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek