Volledig scherm
© Pokemon Go

Pokémon Go: Zwarte Cross-terrein als Pokéstop-area

LICHTENVOORDE - Het is nu al dringen voor het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde: het is een Pokéstop-area. Veroorzaker is het immens populaire spel Pokémon GO.

De game, gespeeld op een smartphone, is in korte tijd uitermate populair geworden. Officieel is het in Nederland nog niet beschikbaar, maar dat weerhoudt duizenden er niet van het toch alvast te spelen.

Het spel is gebaseerd op augmented reality: spelers zien op hun mobiel een kaart die overeenkomt met de omgeving. Daarop verschijnen figuren die Pokémon heten. Door deze te vangen komen spelers steeds verder in het spel. In totaal zijn er 151 verschillende Pokémon.

Keerzijde
Het nieuwe spel heeft eigenaar Nintendo geen windeieren gelegd. Het marktaandeel van de gamegigant is vandaag met 25 procent gestegen. Maar het succes heeft ook een keerzijde. Zo zijn er al verschillende ongelukken gebeurd doordat mensen te druk bezig waren met hun telefoon. En in Amerika wordt de app misbruikt om mensen te overvallen, zo meldde het politiekorps in Missouri.

Zwarte Cross
Fetsivalterrein De Schans van de Zwarte Cross, dat over tien dagen begint, schijnt een Pokéstop-area te zijn, een soort markeringspunt waar verschillende items zijn te vinden. Dat blijkt uit de reactie van een moeder op Twitter aan de Zwarte Cross. Zij vraagt toegang tot het terrein voor haar dochter omdat die 'niet bij de #Pokémon' kan. De festivalorganisatie vraagt zich op Facebook af wat te doen met dit verzoek en krijgt op die post meer dan 225 reacties.

(Tekst gaat verder onder deze post)

Schiphol
En zijn er op luchthaven Schiphol ook Pokémon te vangen? Dat wil Twitteraar @Ilyasopdebeat weten. Het antwoord van de luchthaven volgt snel: 'Geen idee. (...) Maar ook Pokemons vliegen graag'. Als dat zo is, kunnen we straks wellicht zo'n figuur ontdekken op de neus van een jumbojet. En of die zo snel te vangen is...?

Zo werkt Pokémon GO (officiële video).

Now’s your chance to discover and capture the Pokémon all around you—so put your shoes on, step outside, and explore the world with Pokémon GO. You’ll join one of three teams and battle for the prestige and ownership of Gyms with your Pokémon at your side. Subscribe to this channel to stay updated on everything that’s happening in the world of Pokémon GO including game updates, training videos, community stories and upcoming events. It’s time to get moving—your real-life adventures await. Get up and GO! Official site: http://www.pokemongo.com Facebook: http://www.facebook.com/PokemonGO Twitter: http://www.twitter.com/PokemonGOApp Google+: https://plus.google.com/+PokemonGO © 2016 Niantic, Inc. © 2016 Pokémon. © 1995-2016 Nintendo/Creatures Inc./GAME FREAK inc.

Achterhoek