Volledig scherm
De Muizengatweg in het buitengebied van Toldijk. © DG

Politie-onderzoek naar doelbewust inrijden op vrouw (60) in buitengebied

TOLDIJK/ HUMMELO - De politie is volop bezig met onderzoek naar het doelbewust inrijden op een 60-jarige vrouw uit Hummelo, donderdag in Toldijk. De aanrijding was die middag rond 13.50 uur op de Muizengatweg, diep in het buitengebied van het Achterhoekse dorpje. De politie behandelt de botsing als een poging doodslag.

De vrouw wandelde op een deel van de Muizengatweg dat zandweg is en werd daar aangereden door de auto. Zij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en gisteren voor de tweede keer naar de dokter geweest voor controle. Zij liep meerdere blauwe plekken op, maar er werden geen botbreuken geconstateerd. De bestuurder is voortvluchtig.

Impact

Hoewel nog onbekend is wie er op haar is ingereden, laat haar man in de WhatsApp-groep voor buurtgenoten weten dat wel bekend is uit welke hoek de dreiging komt. Het slachtoffer en haar man willen vanwege de impact van de aanrijding niet reageren en verwijzen naar de politie.

Die heeft gisteren een hele tijd bij het stel binnen gezeten om de aangifte op te nemen. Behalve de verklaring van de vrouw zijn er nog weinig aanknopingspunten in het onderzoek; een getuigenoproep die donderdagavond werd gedaan op de Facebookpagina van de politie, had gisteren nog geen tips opgeleverd.

Een rondgang door de buurt leert dat geen enkele buurtbewoner iets heeft mee gekregen van de aanrijding, die gebeurde op een deel waarlangs geen huizen staan. Omwonenden hebben geen idee waarom de vrouw het doelwit was van de automobilist.

Ook de politie heeft daar nog geen helder zicht op en onderzoekt de achtergronden van de aanrijding. Er wordt met alle scenario’s rekening gehouden, maar welke dit zijn kan in het belang van het onderzoek niet gezegd worden. ,,Het is te voorbarig om daar nu uitspraken over te doen’’, zegt een politiewoordvoerder.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek