Popronde in Doetinchem debuteert met 42 optredens: óók in Bakker Bart

videoDOETINCHEM - Het winkelend publiek dat gisteravond op het Simonsplein in Doetinchem liep, leek ineens onderdeel te zijn van een intiem concert. Ergens uit een paar speakers hoorden ze de stem van de talentvolle singer-songwriter Jade Praize. Met haar akoestische gitaar stond de voormalige deelneemster van The Voice of Holland niet in een van de cafés, maar in Bakker Bart.

De broodzaak van Martijn Wolsink was een vreemde eend in de bijt bij de Popronde in Doetinchem, de stad die dankzij ondernemer Wim Vriezen voor het eerst aan dit reizende muziekfestival deelneemt. Over de avond verspreid waren er 42 optredens in het centrum. Alle deelnemende zaken kregen een band of muzikant toegewezen die bij de setting paste. Zo waren in het jongerencentrum van De Gruitpoort pompende hiphopbeats te horen van Rotterdammer Mc Lost. In Bakker Bart bleef het vrediger met Praize; er moesten immers ook nog broodjes verkocht worden.

Geen metalband

,,Hier een metalband neerzetten zou wat overdreven zijn”, zegt Wolsink met een knipoog. Toen hij hoorde van de Popronde twijfelde hij niet om mee te doen, bakker of niet. ,,Ik ben muziekliefhebber. Hier wordt het niet zo druk als in een café, maar ik wil het gewoon proberen.” Misschien is daarmee gisteren wel een nieuwe traditie geboren. De klanten/luisteraars werden getrakteerd op muffins en kaasstengels. ,,Als je er ook nog een biertje bij hebt, ben ik helemaal gelukkig”, zegt een van hen tegen een verkoper. Maar daarvoor moest hij toch echt naar een van de deelnemende horecazaken.

Jade Praize in Bakker Bart.
Volledig scherm
Jade Praize in Bakker Bart. © theo kock persfotografie
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek