Jeroen Berentsen en zijn vrouw als adjudante Carola Horenberg zwaaien de scepter bij de Holtkleuvers in Holterhoek bij Eibergen
Volledig scherm
Jeroen Berentsen en zijn vrouw als adjudante Carola Horenberg zwaaien de scepter bij de Holtkleuvers in Holterhoek bij Eibergen © Marieke Roerdink

Prins op het witte paard haalt zijn vrouw als adjudant in Holterhoek

EIBERGEN - Als een echte prins kwam hij op zijn witte paard de zaal in Holterhoek binnen. De nieuwe hoogheid Jeroen Berentsen haalde zijn vrouw Carola Horenberg als adjudante uit de zaal. De Eibergse buurtschap heeft daarmee voor het eerst een echtpaar als hoogheden.

Traditiegetrouw een week voor het carnavalsweekend is het in Holterhoek tijd voor de jaarlijkse carnavalsavond van de Holtkleuvers. Om precies 20.11 uur kwam president Theo Huls zaterdagavond voor zijn allerlaatste keer binnen samen met zijn Raad van Elf en de Grensmarietjes.

Nachtmerrie

Het oud prinsenpaar, Prinses Maria Rötter en haar Adjudante Marijke Roes, namen toepasselijk afscheid met een toespraak vol recepten, waarna zij door de Raad van Elf zijn ‘afgevoerd’. Zij maakten plaats voor het nieuwe prinsenpaar. 

De onthulling stond in het teken van de nachtmerrie van de voorzitter van de Volksfeestvereniging Holterhoek, Gerben Papen. Hij maakte zich zorgen of er wel een nieuw prinsenpaar geregeld was. Uiteindelijk kwam er een prins op het witte paard binnen en hij haalde zijn adjudante uit de zaal. Het nieuwe prinsenpaar van de Holtkleuvers 2020 zijn Jeroen Berentsen en zijn vrouw Carola Horenberg als adjudant. 

Grensmarietjes

Jeroen neemt aankomend jaar na 15 jaar afscheid als bestuurslid van de Volksfeestvereniging Holterhoek en kan dit laatste bestuursjaar in stijl afsluiten als Prins van de Holtkleuvers. 

Het programma werd gevuld met een buutreedner en optredens van de Grensmarietjes en de Raad van Elf. Het officiële programma werd afgesloten met een optreden van Andre Hazes, in de Holterhoek ook wel bekend als Stan Nijhuis. Daarna nam DJ DouBBle B het stokje over.

 1. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Achterhoek