Boeren hebben vandaag ook in Winterswijk ook al geprotesteerd tegen de nieuwe stikstofmaatregelen.
Volledig scherm
Boeren hebben vandaag ook in Winterswijk ook al geprotesteerd tegen de nieuwe stikstofmaatregelen. © ANP

Protesterende boeren gaan woensdag in ochtendspits op pad: grote problemen verwacht

SINT HUBERT/DEN HAAG - De protesterende boeren die woensdag het Binnenhof in Den Haag willen gaan bezetten, zullen vermoedelijk in de ochtendspits voor grote problemen op wegen in het hele land gaan zorgen. Ze hebben afgesproken om om 9.00 uur bij het RIVM in Bilthoven te zijn en daarna door te rijden naar Den Haag.

Dat betekent dat veel boeren al vroeg in de ochtend op pad gaan. Vanuit Gelderland vertrekken bijvoorbeeld om 6.00 uur al de eerste trekkers. Actieleider Mark van den Oever van actiegroep Farmers Defence Force maakte vanmiddag ook bekend dat donderdag de boeren die in Den Haag bij het Binnenhof overnacht hebben een tocht door Den Haag langs verschillende rijksgebouwen zullen houden. 

Trakteren op ontbijt

In de ochtend willen de boeren burgers trakteren op een ontbijt, maar daar worden nog sponsoren voor gezocht. Het moet een ontbijt worden met in Nederland geproduceerde producten, en de boeren willen er de burgers mee bedanken die hen steunen.

De actie van komende woensdag, waar naar verwachting duizenden boeren  aan mee zullen doen en die groter moet worden dan de boerenactie van vorig week, wordt gehouden uit protest tegen kabinetsbesluiten. De boeren willen niet weggesaneerd worden en eisen onder meer een betere vergoeding voor nertsenfokkerijen die over enkele jaren verboden worden.

Achterhoek