Jochanan Huijser is psychiater en sinds kort de nieuwe directeur van GGNet.
Volledig scherm
PREMIUM
Jochanan Huijser is psychiater en sinds kort de nieuwe directeur van GGNet. © theo kock persfotografie

‘Psychiatrische zorg moet uit de ivoren toren’

VRIJDAGINTERVIEWDOETINCHEM - De psychiatrische zorg in de Achterhoek is in beweging. GGNet wil veel dichter bij de patiënten zorg bieden dan voorheen. Psychiater Jochanan Huijser is de nieuwe zorginhoudelijke bestuurder van GGNet. ,,We stappen uit de onneembare vesting van vroeger.” 

Er is een tekort aan psychiaters in de Achterhoek. U bent zelf psychiater. Is het dan niet handiger dat u gewoon als psychiater werkzaam blijft in Doetinchem in plaats van dat u bestuurder wordt van GGNet? 
,,Je moet mensen inzetten op hun kwaliteiten... En ik blijf natuurlijk een dag in de week als psychiater werken binnen GGNet. Dat is alleen al goed voor mij als bestuurder om aan te voelen wat er speelt op de werkvloer, in de samenleving. Ik laat me als bestuurder graag inspireren door de verhalen van de patiënten. Ik moet geen ivoren toren worden. En gelukkig hebben we een goede vervanger gevonden voor de High Intensive Care in Doetinchem.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek