Volledig scherm
Verantwoordelijk bestuurder Jorik Huizinga (links) tijdens de raadsvergadering in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

PvdA: cliënten Laborijn mogen niet nog meer de dupe worden

DOETINCHEM - Cliënten van de sociale dienst Laborijn moeten goed geïnformeerd worden, maar vooral ook gerustgesteld worden dat hun uitkering geen gevaar loopt. Ze mogen niet nog meer de dupe worden van de crisis die is ontstaan bij Laborijn na een vernietigend rapport over de dienstverlening.

Dat stellen de PvdA-fracties van Doetinchem en Oude IJsselstreek. Ze dringen er bij de bestuurders op aan de cliënten goed te informeren. ,,Uit de vele reacties van cliënten en medewerkers van Laborijn blijkt dat door de verschillende gebeurtenissen het vertrouwen in de continuïteit en een goede dienstverlening nog meer afneemt en gering is”, aldus de PvdA-fractievoorzitters Steven Kroon (Doetinchem) en Ton Menke (Oude IJsselstreek).

Menselijke maat

Woensdag werd het rapport van Bureau Berenschot openbaar waarin onder meer geconcludeerd wordt dat Laborijn de menselijk maat mist. Bovendien is de helft van het personeel niet  berekend op zijn of haar taak. Donderdag besloot daarom het college van de gemeente Oude IJsselstreek uit de gemeenschappelijke regeling met Laborijn te stappen

Continuïteit waarborgen

,,Op de korte termijn is het van groot belang dat de continuïteit van onze zorg en dienstverlening aan de cliënten van Laborijn gewaarborgd is", stellen de PvdA’ers in een gezamenlijk persbericht. ,,Daar ligt een bijzondere verantwoordelijkheid bij de diverse colleges en het bestuur van Laborijn. De cliënten mogen in geen geval de dupe worden van de ontstane situatie en onduidelijkheid.”

Ze willen dat uitkeringen snel worden beoordeeld en verstrekt, en dat de controle achteraf plaatsvindt. Bovendien moet de positie van medewerkers van de sociale werkvoorziening geborgd zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek