Volledig scherm
Het Wapen van Heeckeren is een rijksmonumentaal pand op een prominente plek langs de weg tussen Hummelo en Zelhem. © Jan Ruland van den Brink

Restaurant Wapen van Heeckeren staat weer te koop, maar blijft wel open

HUMMELO - Restaurant het Wapen van Heeckeren in Hummelo staat te koop en krijgt voor de derde keer binnen tien jaar een nieuwe eigenaar.

Uitbaters Kees en Cissy van Baardwijk gaan na bijna vijf jaar eigenaarschap van hun rust genieten en bieden de keuken en volledige inventaris van hun horecabedrijf te koop aan. De nieuwe uitbater moet ook het personeel overnemen.

Het restaurant blijft gewoon open tijdens de zoektocht naar een nieuwe eigenaar.

Het pand zelf is niet te koop. Dat is in bezit van de familie Rechteren Limpurg, die een jaarlijkse huur van ruim 43.000 euro vraagt voor gebruik van het gebouw.

Faillissement in 2015

Het Wapen van Heeckeren wisselt voor de derde keer in tien jaar van eigenaar, na het overlijden van Evert-Jan Oosterink in december 2011. Hij was de vierde generatie van de familie die het café tientallen jaren uitbaatte.

Na een flinke verbouwing heropende het restaurant mei 2013. Maar de toenmalige eigenaar kreeg het naar eigen zeggen ‘niet aan de gang’ en moest nog geen twee jaar later alweer het faillissement aanvragen. Begin 2015 meldde het echtpaar Kees en Cissy van Baardwijk zich om het Wapen van Heeckeren over te nemen. Zij maakten er een goed lopende zaak van, maar gaan stoppen vanwege hun leeftijd.

Het Wapen van Heeckeren stamt uit begin 19de eeuw en is een Rijksmonument. Karakteristieke elementen zijn onder meer de voor Hummelo zo kenmerkende luiken met het roodgele ruitmotief en de gietijzeren dakbekroning.

Alle info en overnamevoorwaarden staan op horecasite.nl

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek