Rosalie de Graaf heeft een portretschildering gemaakt van Jos Spijkers (rechtsachter), die vrijdag door commissaris van de koning John Berends (rechts) is onthuld. Uiterst links kijkt Jos Spijkers trots toe.
Volledig scherm
Rosalie de Graaf heeft een portretschildering gemaakt van Jos Spijkers (rechtsachter), die vrijdag door commissaris van de koning John Berends (rechts) is onthuld. Uiterst links kijkt Jos Spijkers trots toe. © Theo Kock

Reusachtig portret van Doetinchemse theatermaker in filmhuis Amphion: stralende Spijkers ontroerd

DOETINCHEM - Om theatermaker Jos Spijkers kun je in Doetinchem niet meer heen. In de hal van filmhuis Amphion, voorheen bekend als de Gruitpoort, heeft de Doesburgse kunstenaar Rosalie de Graaf een reusachtig portret van hem gemaakt.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”