Rita uit Gelselaar heeft het kerststallenvirus flink te pakken

videoGELSELAAR - Rita Bakker (59) houdt van Kerstmis. En van kerststallen. Sinds een jaar of dertig verzamelt ze figuren die de geboorte van Jezus uitbeelden, uit de hele wereld. Een deel van haar collectie is dit weekend te zien in boerderij Winkels in Gelselaar.

 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  35

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”
 2. Tegenvaller én opsteker voor SEN: geen steun Berkelland, wél La Fuente en 538-dj's on tour in line-up

  Tegenval­ler én opsteker voor SEN: geen steun Berkelland, wél La Fuente en 538-dj's on tour in line-up

  NEEDE - De gemeente Berkelland komt niet met financiële ‘coronasteun’ over de brug voor de Stichting Evenementen Neede ‘76. Dat heeft de gemeente gemeld na een negatief B en W-besluit op de aanvraag van de SEN. Het SEN-bestuur baalt, maar hoopt tegelijk op betere tijden: voor de aankomende editie van de Needse zomerfeesten ziet het er goed uit, met onder meer La Fuente en 538 DJ's On Tour in de line-up voor de vrijdag.

Achterhoek