Volledig scherm
PREMIUM
Kroegbezoekers die na 2 uur 's nachts een sigaret willen opsteken moeten naar buiten maar kunnen dan - onder meer in Doetinchem - niet meer het café in. © Arie Kievit

Rokers in Achterhoekse horeca klem na 2 uur 's nachts door verbod rookruimtes

DOETINCHEM - Na 1 april mogen rookruimtes niet meer worden gebruikt in de horeca. In onder meer Doetinchem, hét uitgaanscentrum van de Achterhoek, komen rokers daarmee vanaf 2 uur ’s nachts in een lastig pakket. 

Want wat te doen als, met een biertje in de hand, rond kwart over twee 's nachts de behoefte aan een sigaret wel erg groot wordt? Tot 1 april 2020 kan de rookruimte in het etablissement worden betreden. Als dat daarna is verboden, is er nog maar één mogelijkheid: naar buiten om voor de kroeg een sigaret op te steken.

Dat kan. Maar in de gemeente Doetinchem heeft dat wel als consequentie dat de kroeg daarna voor deze persoon dicht zit. De horeca mag namelijk na 2 uur 's nachts geen nieuwe bezoekers toelaten. 

Vanuit de Doetinchemse binnenstadshoreca klinkt nu het geluid na 1 april toe te staan dat mensen ook na 2 uur 's nachts in een kroeg mogen worden binnen gelaten. Voor Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, is dat geen optie. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek