Volledig scherm
© theo kock persfotografie

Ruim 300 honden plonzen met hun baasje in het Varsseveldse Van Pallandtbad

VARSSEVELD - Ruim driehonderd honden nemen zaterdagmiddag met hun baasje een duik in het Van Pallandtbad in Varsseveld. Dat gebeurt tijdens de hondenplons, waarvoor in totaal 316 kaarten zijn verkocht.

Het Varsseveldse binnenbad sluit in de zomermaanden de deuren. Voordat het water uit het zwembad gaat en het bad wordt schoongemaakt, mogen honden er een duik nemen.

Speciaal voor de gelegenheid is er een hondenduikplank geplaatst in het bad. Vanwege de grote belangstelling voor de hondenplons gaan de wedstrijden die zaterdagmiddag gepland waren niet door. ,,Simpelweg omdat het te druk was in het zwembad”, zegt locatiemanager Mick Hermsen. ,,Het zou niet verantwoord zijn om de honden met hun baasjes banen te laten zwemmen.”

(tekst loopt door onder tweet)

Verstelbare bodem

Het Van Pallandtbad heeft een verstelbare bodem. Die is voor de gelegenheid op 20 centimeter diepte gezet, zodat de viervoeters ook kunnen staan. Hermsen noemt de middag geslaagd. Niet alleen vanwege de grote belangstelling: ,,Ook met de honden onderling ging het heel goed.”

Het Van Pallandtbad gaat 26 augustus weer open. Zwemliefhebbers kunnen tot en met september gratis terecht in het Varsseveldse bad als zij zich in augustus of september aanmelden voor zwemlessen of doelgroepzwemmen.

Volledig scherm
© theo kock persfotografie
Volledig scherm
© theo kock persfotografie
Volledig scherm
© theo kock persfotografie
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek