Volledig scherm
Boerenprotest bij natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk. © DG

Ruim honderd boeren bezetten wegen naar natuurgebied in Winterswijk

Ruim 100 boeren hebben zich in Winterswijk verzameld voor opnieuw een boerenprotest tegen de nieuwe stikstofmaatregelen.

Landbouwers in Winterswijk zijn bang dat zij het veld moeten ruimen, omdat er vier Natura 2000-gebieden liggen. ,,Trek daar een straal van vier kilometer omheen, dan is er in heel Winterswijk niet meer te boeren”, zegt actieleider Alfred Scholten uit buurtschap Woold.

De actie van vandaag is gericht tegen de werkzaamheden bij natuurgebied ’t Wooldse Veen. Natuurmonumenten is daar momenteel in opdracht van de provincie bezig met het afgraven van grond vanwege de stikstofdepositie. De boeren vinden het niet terecht dat die werkzaamheden gewoon doorgaan, terwijl veel projecten en vergunningen stilliggen vanwege de stikstofcrisis.

Alle drie toegangswegen tot het natuurgebied zijn afgesloten met tractors. De actie duurt tot rond het middaguur.

Volledig scherm
De actieleiders van het boerenprotest in Winterswijk, waarbij de toegang tot een natuurgebied wordt geblokkeerd. © DG
  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Achterhoek