Een zandweg in het buitengebied. Bewoners van de Oude Scheperweg willen dat 'hun' zandweg afgesloten blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zandweg in het buitengebied. Bewoners van de Oude Scheperweg willen dat 'hun' zandweg afgesloten blijft. © Jan van Oevelen

Ruzie over hekwerk op stoffige zandweg ontspoort: bewoners, boer én gemeente komen er niet meer uit

DEN HAAG/ AALTEN – Een ruzie over een hek op de zandweg Oude Scheperweg in het buitengebeid van Aalten is zo hoog opgelopen, dat de gemeente en bewoners deze week de Raad van State om een uitspraak hebben gevraagd.

5 reacties

 • Rogier De Groot

  2 jaar geleden
  We kennen de details niet. Als dit een openbare weg is, mag de gemeente de weg open stellen als daar politieke draagvlak voor is. Verder is het oorspronkelijke probleem verdwenen, waardoor de noodzaak van het hek ook verdwenen is.
 • j willems

  2 jaar geleden
  zullen wel weer westerlingen zijn.
 • Evie Van Zeist

  2 jaar geleden
  @ Joost: als het zo simpel was, zou de gemeente Aalten wel doorpakken. Misschien is het toch wel iets minder zwart/wit.
 • Joost Van Zutphen

  2 jaar geleden
  Zeer vreemde actie van de omwonenden. De weg is van de gemeente. Alle burgers van Aalten zijn daarmee mede eigenaar van de weg. Het is vreemd dat de mede eigenaren geen gebruik kunnen maken van hun eigen weg. Als die paar omwonenden daar last van denken te hebben, moeten ze dat bewijzen en vervolgens verzoeken om asfaltering van de weg of de weg kopen van de gemeente, zodat het hun oprit wordt. Het afsluiten dient geen publiek belang en is daarmee iets wat de gemeente niet mag doen.
 • klaas Bron

  2 jaar geleden
  Vreemde actie van gemeente Aalten. a) ze hebben geen bewijs geleverd dat aanwonenden geen stof overlast meer zullen hebben b) het praktische voorstel van gedeeltelijk afsluiten in het jaar is verworpen c) er is geen dwingend belang van gemeente om de weg te heropenen voor iedereen d) wat ik lees als buitenstaander: gemeente of wethouder misbruikt haar macht, zonder goede argumenten. Hopelijk voor aanwonenden maakt RvS daar gehakt van. Want er ontbreekt harde onderbouwing vanuit de gemeente. d)