Salsadansen tussen het opspuitende water van de fontein op Simonsplein

videoDOETINCHEM - Terwijl het water van de playfountain omhoog spoot maakten de salsadansers van Danza Expresion er een ware show van voor het publiek, dat zich zaterdagavond had verzameld op het Simonsplein in Doetinchem.

Met de dansdemonstratie – die fraai uitgelicht werd met als decor de Catharinakerk – werd afscheid genomen van de playfountain. De fontein was in gebruik vanaf 24 juli en wordt na zondag 25 augustus afgebroken. Kinderen hebben volop gebruik gemaakt van de fontein tijdens de warme dagen. De fontein staat in de zomer sinds een aantal jaren in de binnenstad en is een initiatief van LKKR Doetinchem.

De fontein gaat plaatsmaken voor de opbouw van onder meer het podium van het Stadsfeest. Dat begint donderdag met een klassiek optreden op het podium op het Simonsplein en duurt tot en met zondag. 

Volledig scherm
Stijldansers van Danza Expression op de playfountain op het Simonsplein in Doetinchem. © DG
Volledig scherm
. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nationale brandweertitel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’
    PREMIUM
    Video

    Nationale brandweer­ti­tel voor Zutphens team: 'Wij gaan letterlijk voor elkaar door het vuur’

    Het is feest bij het Zutphense brandweerkorps. Zes spuitgasten uit de Hanzestad behaalden afgelopen zaterdag in Harskamp de Nederlandse titel in de landelijke TAS-HD klasse. Het Zutphense brandweerteam presteerde bij het bestrijden van een in scene gezette brand het beste van de negen finalisten en leverde in de persoon van Martijn van der Linde (37) tevens 's lands beste bevelvoerder. Ook in 2010 legden de Zutphense brandweerlieden beslag op de titel.

Achterhoek