Volledig scherm
© Cees Elzenga / hetoog.nl

Samen folkloristisch dansen op Berkellandmiddag

REKKEN - De Driekusman, de Hoksebarger en de Riepe garste. Zaal Kerkemeijer in Rekken vormde zondagmiddag het decor voor tal van folkloristische dansen tijdens de Berkellandmiddag.

Volledig scherm
© Cees Elzenga / hetoog.nl

 De jaarlijkse dansmiddag is ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo tot Berkelland en biedt dansgroepen uit de gemeente om samen te dansen en zo de vergrijzing het hoofd te bieden. De Plaggenmeijers uit Rekken waren dit jaar gastheer voor de Achterhookse Folkloredansers, De Diekhookse Klumpkes en De Lebbenbruggedansers, allebei uit Borculo. 

Volledig scherm
© Cees Elzenga / hetoog.nl
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek