Windmolens aan de gemeentegrens met Aalten. Door samen op te trekken met de gemeente Berkelland, wil Oost Gelre voorkomen dat haar inwoners zich niet gehoord voelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens aan de gemeentegrens met Aalten. Door samen op te trekken met de gemeente Berkelland, wil Oost Gelre voorkomen dat haar inwoners zich niet gehoord voelen. © theo kock persfotografie

Samenwerking Oost Gelre en Berkelland om te voorkomen dat inwoners verrast worden door windmolens aan de gemeentegrens

GROENLO/ RUURLO - Het gebied rond de Baakse Beek, tussen Ruurlo, Groenlo en Mariënvelde, is volgens de Regionale Energiestrategie (RES) een kansrijke plek voor windmolens. In het onderzoek daarnaar hebben de gemeenten Oost Gelre en Berkelland besloten de handen ineen te slaan.

0 reacties

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.