Volledig scherm
Boerstoel in Vorden. © Google

Schildersbedrijf Boerstoel uit Vorden mag zich hofleverancier noemen

Het in Vorden gevestigde Schildersbedrijf Boerstoel had afgelopen weekeinde twee momenten om bij stil te staan. Het bedrijf vierde het 100-jarig bestaan en kreeg daarnaast het recht om het Koninklijk Wapen te voeren met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. 

Boerstoel is een schilders-, glaszetters- en afwerkingsbedrijf dat sinds 1919 actief is en is gevestigd op bedrijventerrein Werkveld in Vorden. Het predicaat werd uitgereikt door burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt. Dit gebeurde in restaurant De Herberg in Vorden.

Het predicaat hofleverancier kan door de koning worden toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun omgeving en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten daarnaast van onbesproken gedrag zijn,evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Het predicaat is voor een periode van 25 jaar toegekend, waarna verlenging kan worden aangevraagd voor een volgende periode van 25 jaar.

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek