Zwerfafval in de berm van de snelweg
Volledig scherm
Zwerfafval in de berm van de snelweg © Theo Peeters

Scholieren en verenigingen gaan zwerfafval te lijf

VARSSEVELD Basisscholen en verenigingen in Oude IJsselstreek gaan het zwerfafval in de gemeente te lijf. Maandag 23 september geeft wethouder Janine Kock bij Basisschool De Meeander in Varsseveld het startschot voor de actie die tot vrijdag 28 september duurt.

Gemeente Oude IJsselstreek en Stichting Oud Papier Oude IJsselstreek (SOPOIJ) tekenen voor de organisatie. SOPOIJ bestaat uit vrijwilligers van 22 verenigingen die gezamenlijk allerlei acties organiseren op het gebied van duurzaamheid. Aan de actie doen mee de Bontebrugschool (Bontebrug), De Wegwijzer (Sinderen), Op Koers en De Meeander (Varsseveld), De Knienenbult en Leemvoortschool (Westendorp), De Hoeksteen (Gendringen), Mariaschool (Ulft). Verder helpen Zangvereniging Jubilate (Sinderen), Fanfare Kunst Na Arbeid (Ulft) en Handbalvereniging UGHV (Ulft) een handje mee.

Onderdeel van de zwerfafvalactie is een lesprogramma voor de groepen 5, 6, 7 en 8 op de basisscholen in de gemeente. Daarnaast verzorgt de afvalcoach gastlessen. Hij geeft voorlichting over nut en noodzaak van afval scheiden. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek