Volledig scherm
PREMIUM
Jonah Falke © Paul Rapp

Schrijver Jonah Falke zoekt liever de rafelranden van het leven

Schrijver Jonah Falke windt er geen doekjes om. ,,Seks moet je niet romantiseren, vaak is het gestuntel.’’ Zijn nieuwste boek is er duidelijk over.

Stiekem moest hij best een beetje lachen, toen een vrouwenblad belde voor een interview. Zijn nieuwste boek, dat deze week uitkomt, heet De mooiste vrouw van de wereld. ,,Die komen er op de eerste pagina al achter dat het echt niet over mooie vrouwen gaat, haha.”

Jonah Falke is bepaald geen gewoon mens. De 28-jarige Arnhemmer – ‘daar woon ik nu even’ – zoekt in zijn hoofd voortdurend naar daar waar het schuurt. ,,Ik zoek het ongemak op, de schaamte. Als mensen schaamte voelen, is dat een interessante reactie. Als iemand zich schaamt zegt dat wat over degene zelf, over je moraal. Dan gebeurt er iets. Dan word je gedwongen naar jezelf te kijken.”

Quote

Schrijven is een prettige manier om je tot de wereld te verhouden

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Muziek en cabaret in nieuw theaterseizoen DRU
  PREMIUM

  Muziek en cabaret in nieuw theatersei­zoen DRU

  ULFT - Kindervoorstellingen, klassieke muziek, cabaret, popmuziek, ballet, moderne dans. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft gaat dit weekeinde het nieuwe theaterseizoen van start. Bekende namen zijn onder meer Viggo Waas, Daniel Lohues en Paul Haenen, maar er is ook ruimte voor een lokale vereniging als het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen. Vanwege het tienjarig jubileum van de DRU zijn er veel artiesten die met een jubileumtour langskomen.
 2. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”

Achterhoek