Ook in de dorpen zijn asbestdaken een gevaar voor de veiligheid en de volksgezondheid. Een deel van de gemeenteraad wil daarom zoveel mogelijk eigenaren helpen om oude schuren te saneren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de dorpen zijn asbestdaken een gevaar voor de veiligheid en de volksgezondheid. Een deel van de gemeenteraad wil daarom zoveel mogelijk eigenaren helpen om oude schuren te saneren. © Lars Smook

Schuurtjes met asbestdaken in Berkelland? ‘Pak ze zo snel mogelijk aan’

BORCULO - Wie in de tuin een kleine schuur met een asbestdak heeft staan, moet van de gemeente alle hulp krijgen om de boel gauw op te kunnen ruimen. „Er is veel asbest in de omgeving waar mensen wonen. Pak dat zo snel mogelijk aan.”

 1. Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’
  PREMIUM

  Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’

  ZELHEM - Komend jaar moet de Achterhoek extra statushouders huisvesten. Het gaat deels om grotere gezinnen uit Eritrea. Het is niet de eerste golf van vluchtelingen uit het Afrikaanse land. Meron Zehaye kwam in 1999 als 9-jarig jongetje vanuit Eritrea naar Nederland om uiteindelijk in de Achterhoek te belanden. Samen met zijn drie jongere zusjes , zijn oudere zus en zijn ouders. Zijn verhaal.
 1. Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af
  Play

  Sneltest voor scholieren, Gymnasium Apeldoorn trapt proef af

 2. Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'
  Play

  Bekende Urker tweeling: 'Urk wordt onder een loep gelegd'

Achterhoek