Restaurant De Zaak in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Zaak in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Sfeer is goed, de gerechten minder in restaurant De Zaak

Waar het her en der nogal eens wisselt van concept en eigenaar, is De Zaak in Doetinchem een vaste waarde in de horecastraat.

We staan enige tijd aan de bar te wachten totdat iemand uit de keuken komt, maar dat is geen probleem, want de bar is waanzinnig mooi. De vormen zijn rond en wulps en het geheel is bekleed met een mozaïek van lichtblauwe en donkerblauwe glimmende tegels. Dat goud en paars maakt het tot een prachtige zaak.

We belanden wat achteraf, niet in het mooiste gedeelte van De Zaak, maar nog steeds een lekkere plek om te zitten. Het restaurant is deze donderdag zo goed als vol en de sfeer is levendig en gezellig.

De bediening bestaat uit twee hardwerkende mensen die van aanpakken weten, zo is snel duidelijk. Adequaat zonder te veel onzinnige teksten wordt de menukaart uitgelegd en ook over de wijnen die ze schenken weet onze gastvrouw kundig wat te vertellen. Een Riesling kies ik, met de belofte dat deze droog is en niet typisch zoet, en dat klopt volledig.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’
  PREMIUM

  Herman zit woensdag alleen thuis als hij 100 jaar wordt: ‘Ik wilde een zaaltje afhuren, maar dat mag helaas niet van Rutte’

  Herman de Grijff wordt woensdag 100 jaar. De Zutphenees had dat groots willen vieren, maar zit vanwege de coronacrisis alleen thuis als hij de eeuw aantikt. Geen feestje dus voor Herman en dat spijt hem zeer. Zijn jongste zoon Martin maakte een Facebookpagina - ‘Opa De Grijff’ - om zijn vaders leed te verzachten. Daar kunnen mensen hun felicitaties en berichten kwijt.
 2. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
  VIDEO

  Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

  De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

Achterhoek