Ter illustratie. Dit is niet het fietspad in Silvolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. Dit is niet het fietspad in Silvolde. © DG

Silvolde ziet niets in nieuw fietspad dat natuur doorklieft

SILVOLDE - Een nieuw fietspad, door uitgestrekte weilanden en zelfs over een deel van landgoed Wisch, zien inwoners van Silvolde niet zitten. Ondanks het aandragen van een aanvaardbaar initiatief voelen ze zich niet serieus genomen door de gemeente.

,,Ze horen ons aan, maar er wordt niet geluisterd’’, zegt Casper Striekwold, die nu vanuit zijn tuin uitkijkt op een indrukwekkende bomenlaan en vrijwel dagelijks reeën spot in het uitgestrekte weiland achter zijn huis. Hij denkt dat dit wild zich straks niet meer laat zien als hier dagelijks tientallen scholieren fietsen en er een verhard pad mét verlichting ligt.

Het nieuwe fietspad staat gepland tussen de Over de IJssel en slingert door de weilanden naar de nieuwe locatie van het Almende College, pal naast de al bestaande, huidige locatie Isala van deze scholengemeenschap. Idee is dat zo een veilige, vrijliggende fietsroute wordt gecreëerd voor leerlingen uit bijvoorbeeld Ulft, Megchelen, Netterden en Varsselder. Belangrijker argument voor de gemeente Oude IJsselstreek is dat er dan een nieuwe, toeristische fietsroute ontstaat.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek