Tijdens de eerste lockdown, toen nog niet veel bekend was over het effect van corona op kinderen, besloot burgemeester Vermeulen uiteindelijk zand in de baan te storten om te voorkomen dat er nog grote groepen konden samenkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de eerste lockdown, toen nog niet veel bekend was over het effect van corona op kinderen, besloot burgemeester Vermeulen uiteindelijk zand in de baan te storten om te voorkomen dat er nog grote groepen konden samenkomen. © Ivar Penris

Skatebaan Zutphen ondanks coronamaatregelen weer overvol: ‘Een boa kan dit niet oplossen’

Ook tijdens de tweede coronalockdown is de populaire Zutphense skatebaan Canyon een plek waar tientallen tieners bijeenkomen. Ondanks de regel van een maximale groepsgrootte van vier personen. Burgemeester Annemieke Vermeulen zet geen extra toezicht in en ‘hoopt’ dat de regels worden nageleefd. Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse BOA Bond, is kritisch over deze passieve opstelling. 

 1. Cocktailbar uit Zutphen krijgt duizenden euro’s van gemeente omdat andere kroegen langer open mogen
  PREMIUM

  Cocktail­bar uit Zutphen krijgt duizenden euro’s van gemeente omdat andere kroegen langer open mogen

  Cocktailbar Mixxim was tot vorig jaar een van de weinige kroegen in de binnenstad van Zutphen waar je in de late nachtelijke uurtjes nog een drankje kon drinken. Dat veranderde door vrije sluitingstijden. Horecaondernemers mogen sinds vorig jaar zelf weten hoe laat ze hun zaak sluiten en dat kost de cocktailbar klanten en geld. Eigenaar Anton Menkveld stuurde de gemeente een factuur, met succes. Hij krijgt een tegemoetkoming van 4802 euro.
 1. Zeker drie doden bij terreuraanslag in Nice
  Play

  Zeker drie doden bij terreuraan­slag in Nice

 2. Buurt geschrokken om doodgeslagen man (73)
  Play

  Buurt geschrok­ken om doodgesla­gen man (73)

Achterhoek