Volledig scherm
Het SKB kreeg de 100% Winterswijk Trofee uitgereikt. © DG

SKB en Wibra winnen Winterswijkse prijzen

WINTERSWIJK - Zowel het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) als de Wibra zijn vanavond in de prijzen gevallen tijdens de nieuwsjaarsreceptie van de gemeente Winterswijk.

Het SKB kreeg de 100% Winterswijk Trofee uitgereikt, De Pui Promotie Prijs 2018 ging naar de Wibra. Volgens de jury van de 100% Winterswijk Trofee is Streekziekenhuis Koningin Beatrix er vorig jaar het beste in geslaagd om Winterswijk op een positieve manier op de kaart te zetten.

Uit een onderzoek dat Elsevier vorig jaar deed naar de kwaliteit van de ziekenhuizen in Nederland kwam het SKB als beste uit de bus. ,,De patiëntgerichtheid en de dienstverlening, wordt heel goed beoordeeld. En dat geldt ook voor de medische zorg. Ook in het vorige jaar hoorde het SKB bij de top in Nederland. En daarmee zetten zij Winterswijk ook landelijk op een goede manier op de kaart”, zei juryvoorzitter Marlies Joldersma bij de uitreiking van de trofee.

Luifels weg

Volledig scherm
De Pui Promotie Prijs ging naar Wibra. © DG

De Pui Promotie Prijs wordt jaarlijks toegekend aan de ondernemer die zijn pand op de meest voorbeeldige wijze heeft verbouwd. De prijs - een fraai ingelijste foto van het winnende pand - ging dit jaar naar de Wibra voor de verbouwing van de gevel aan de Wooldstraat 14 in Winterswijk.

Wethouder Wim Aalderink reikte de prijs uit aan Jacqueline Lievers, filiaalmanager van de Wibra in Winterswijk. ,,Bij de Wibra waren de grove luifels zo sterk in beeld dat het zicht op de winkel bijna geheel werd weggenomen. Na de verbouwing is er letterlijk lucht en ruimte ontstaan in de Wooldstraat en Satinksplas”, verklaarde Aalderink. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrijding woningnood in hele Achterhoek
    PREMIUM

    Plan voor nieuwe woonwijk Silvolde voorbeeld voor bestrij­ding woningnood in hele Achterhoek

    MARIËNVELDE/SILVOLDE Krapte op de woningmarkt. Nauwelijks woningen voor starters en senioren. Veel mensen die het niet lukt een woning te huren of kopen die past bij hun behoefte. Die vraag naar passende woonruimte vraagt volgens ondernemer Stef Beumer van Groenvast BV om een nieuwe aanpak. Om ideeën te delen rondom dit thema wordt op vrijdagochtend 1 november een mini-congres gehouden in het geografische hart van de Achterhoek: Mariënvelde.

Achterhoek