Slachtoffers van gezin dat tegen boom botste met auto in Groenlo buiten levensgevaar

VIDEO en UPDATEGROENLO - De zes slachtoffers van het eenzijdige ongeval in Groenlo zaterdagavond zijn buiten levensgevaar. Het gaat om een gezin met vier kinderen uit Gaanderen.

Hoe het ongeluk even na 18.00 uur heeft kunnen gebeuren is nog in onderzoek bij de politie. In een scherpe bocht in de N18, vlak na de afslag Groenlo, is de bestuurder de macht over het stuur verloren en is in berm geraakt.

De auto, die richting Lichtenvoorde reed,  kwam zes meter verderop tegen een boom tot stilstand. 

Uit de auto bevrijd door brandweer

Volledig scherm
De auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

De vrouw van het gezin liep de meest ernstige verwondingen op, onder meer botbreuken. Zij moest door de brandweer bevrijd worden uit het voertuig. De vier kinderen raakten licht gewond. De man, die de auto bestuurde, bleef ongedeerd.

Volgens de politie speelde mogelijk vermoeidheid een rol bij het van de weg raken. ,,We gaan verder met hem in gesprek over de oorzaak van het ongeluk. We hebben hem zaterdagavond maar kort even gesproken”, aldus woordvoerder Simen Klok.

De N18 was zaterdagavond tijdelijk afgesloten door het ongeval. Daarna kon het verkeer mondjesmaat passeren. Hulpdiensten rukten grootschalig uit met ambulances en meerdere voertuigen van politie en brandweer.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek