De hoofdingang van het huidige Slingeland Ziekenhuis langs de Kruisbergseweg in Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het huidige Slingeland Ziekenhuis langs de Kruisbergseweg in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

‘Slingeland chanteerde Doetinchem over nieuwbouw ziekenhuis’

DEN HAAG/ DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis heeft de gemeenteraad van Doetinchem gechanteerd en de nieuwbouw van het ziekenhuis langs de A18 erdoor gedrukt. Dat zei Bart Visscher woensdag bij de Raad van State in Den Haag.

,,Er is gezegd: ‘We willen dáár bouwen of anders bouwen we helemaal niet’”, beweerde Visscher van de Stichting Behoud Kemnade en Waalse Water na afloop van de rechtszitting. Behoud Kemnade is tegenstander van het nieuwe ziekenhuis dat staat gepland vlakbij het Waalse Water, de Oude IJssel en de Kemnade, dicht tegen kwetsbare natuur. De tegenstanders willen dat de nieuwbouw van het Slingeland bij het station van Doetinchem komt.

Hun bezwaren werden door de Raad op 29 mei vorig jaar al niet-ontvankelijk verklaard. Maar stichting Behoud Kemnade en Waalse Water legt zich daar niet bij neer en tekende verzet aan. Die zaak diende woensdag. Volgens Visscher zijn er nieuwe feiten bekend die hadden geleid tot een andere uitspraak van de Raad van State dan die van vorig jaar.

Zo zou de gemeenteraad van Doetinchem in 2013 voorstander zijn geweest van nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis bij het station. De ziekenhuisdirectie zag al snel af van die plek. Volgens Visscher heeft het Slingeland de gemeenteraad onder druk gezet om de nieuwbouwlocatie bij de snelweg te plannen. Dat zou juni vorig jaar bekend zijn geworden. ,,De gemeenteraad is gechanteerd.”

Lees verder onder de foto.

Ontwerp van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis, dat langs de A18 in Doetinchem moet komen.
Volledig scherm
Ontwerp van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis, dat langs de A18 in Doetinchem moet komen. © Santiz
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek