Snelrecht toegepast voor massale knokpartij Doetinchem: volgende week eerste zitting

VIDEODOETINCHEM - Twee verdachten die in de nacht van zaterdag op zondag betrokken zijn geweest bij de massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem moeten zich op woensdag 23 oktober tijdens een snelrechtzitting verantwoorden voor de politierechter in Zutphen. 

Het gaat om een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 47-jarige man uit ’s Heerenberg. Zij zijn gisteren voorgeleid en blijven tot aan de zitting vastzitten. 

Twee andere verdachten, een man (23) zonder vaste woon of verblijfplaats en een man (23) uit ’s Heerenberg zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. Zij hebben een locatieverbod gekregen en moeten zich op een later moment verantwoorden voor de politierechter. 

De vier zijn volgens de politie bekenden van elkaar. Er zijn nog geen anderen opgepakt voor betrokkenheid bij de massale knokpartij.

Volledig scherm
Een van de aangehouden vechtersbazen in Doetinchem. © GinoPress B.V.
  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek