Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

‘Soms had ik een paar urnen hier in de schuur staan’

overburenDOETINCHEM - Direct uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Deze week is dat Bennie Arendsen (56). Hij woont naast crematorium Slangenburg in Doetinchem.

‘Toen het crematorium hier net was, begin jaren 90, waren wij eigenlijk het postadres. Dan kregen we de pakketjes hier bezorgd als daar de boel dicht zat. Soms had ik hier dan een paar urnen in de schuur staan. Wel ingepakt en leeg natuurlijk. Toen zeiden ze op een gegeven moment: dat hebben we liever niet meer, laat de bezorgers maar weer terugkomen naar het crematorium. Ik was er al lang blij mee, want dan hoefde ik niks meer aan te pakken. Nee, het crematorium is een goede buur. En in de winter hebben we ook altijd geluk. We zijn dan altijd de eerste met zout strooien. De weg is hier altijd schoon.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open
    PREMIUM

    Veel vertraging op N316 in juni: weg naar Zeddam dicht, bij Keijenborg maar één rijstrook open

    ZEDDAM/ KEIJENBORG - Automobilisten op de provinciale weg N316 van en naar Doetinchem hebben in juni last van werkzaamheden op twee delen van de weg. Het stuk tussen Doetinchem en Zeddam wordt tussen 3 en 14 juni afgesloten voor het het verkeer. De weg wordt opnieuw geasfalteerd, de rotonde bij Zeddam wordt vernieuwd, er wordt gewerkt aan bushaltes en in de berm worden betonstroken aangelegd.

Achterhoek