In een lange colonne reden de motoren door de streek.
Volledig scherm
In een lange colonne reden de motoren door de streek. © theo kock

Speelgoedbank Winterswijk heeft gedoneerde geld van Dream or Donate terug

WINTERSWIJK  - De Speelgoedbank in Winterswijk heeft sinds enkele dagen het geld binnen van Dream or Donate dat was ingezameld voor een motorrit op zondag 8 september. ,,We zijn daar natuurlijk dolgelukkig mee", reageert Ingrid Bovenboer van  Speelgoedbank Oost-Achterhoek.

De crowdfundsite Dream or Donate was vlak voor de motorrit plots offline gehaald. De Speelgoedbank had er 450 euro op binnengehaald via donateurs voor de motorrit, maar het geld verdween. Nu heeft Dream or Donate toch nog het geld teruggegeven.

Destijds werd snel een alternatieve inzameling gehouden, die 650 euro opleverde. Daardoor kon de motorrit gewoon doorgaan.

Tevreden

,,De donateurs zijn inmiddels op de hoogte gesteld en zij zijn ook zeer tevreden met de gang van zaken vanuit onze kant", aldus Bovenboer, die het initiatief tot de motorrit nam. Ze wilde de kinderen de dag van hun leven bezorgen en tegelijk aandacht vragen voor kinderarmoede. 

,,Iedereen kan zomaar in armoede vervallen en het ergste is dat deze kinderen sociaal uitgesloten worden. Ze krijgen zelf amper speelgoed en als ze uitgenodigd worden voor een verjaardag, hebben ze niets om te geven. Bij ons krijgen ze een cadeautje om weg te geven en vijf muntjes om iets voor zichzelf uit te zoeken. Zo leren ze met geld om te gaan, budgetteren.”

Met massaal getoeter, vlagvertoon en motorgeronk hebben uiteindelijk 160 motorrijders aandacht gevraagd voor het verborgen leed van kinderarmoede.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek