Volledig scherm
PREMIUM
Wim Ellenkamp (links) neemt een bak soep aan van Ruud Grooters van voetbalclub Sp Haarlo. © Marcel ter Bals

Sportverenigingen in Haarlo spekken clubkas

HAARLO - Sportverenigingen houden acties om de clubkas te spekken. Doen ze dat niet, dan moet vroeg of laat de contributie omhoog. Bij Sp. Haarlo is het geld deze week weer verdiend met de verkoop van snert en goulashsoep: stevige maaltijdsoepen met verse ingrediënten.

Dertig jaar lang gingen leden van de voetbalclub in deze periode langs de deur met oliebollen van de vroegere bakker Hengeveld in Eibergen. De laatste vijf jaar doen ze dat met verse soep van Keurslagerij Boenders. Die zette de steun van de bakker aan de club voort. 

  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Achterhoek