Stadse Fratsen: Op naar Tussen Kunst & Kitsch

ColumnOf Van Dam weet dat er een échte Marius Richters (1878-1955) in zijn opslag staat, betwijfel ik. Het is een werk - Gezicht over het Haringvliet op Middelharnis en Sommelsdijk - van 1 bij 1.20 meter, uit de realistische periode van de schilder.

Nu doe ik of ik er verstand van heb. Dat heb ik niet. Maar ik weet wel dat het schilderij niet in een stoffige opslag hoort op een industrieterrein in de periferie van onze stad. Ik zou wel eens willen weten wie opdracht heeft gegeven het werk in papier en houten latten te pakken en bij Van Dam te stallen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toegankelijk
    PREMIUM

    Hekken en slagboom blijven op terrein rond Kasteel Vorden, pad door tuin vrij toeganke­lijk

    De slagboom en het hekwerk blijven staan op beide toegangswegen naar de hoofdingang van Kasteel Vorden, maar het pad door de tuin is vrij toegankelijk voor wandelaars. Al hebben de kasteelbewoners Karin de Rouw en Jos Hoenen liever dat wandelaars de bewegwijzerde voorkeursroutes nemen, die om het kasteel heen lopen. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen De Rouw en Hoenen - die het kasteel bewonen en exploiteren - en de gemeente Bronckhorst, waar Vorden onder valt.

Achterhoek