Stadse Fratsen: Op naar Tussen Kunst & Kitsch

ColumnOf Van Dam weet dat er een échte Marius Richters (1878-1955) in zijn opslag staat, betwijfel ik. Het is een werk - Gezicht over het Haringvliet op Middelharnis en Sommelsdijk - van 1 bij 1.20 meter, uit de realistische periode van de schilder.

Nu doe ik of ik er verstand van heb. Dat heb ik niet. Maar ik weet wel dat het schilderij niet in een stoffige opslag hoort op een industrieterrein in de periferie van onze stad. Ik zou wel eens willen weten wie opdracht heeft gegeven het werk in papier en houten latten te pakken en bij Van Dam te stallen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Achterhoek