Cor van Mossevelde bij het restant van de schoorsteen van de cichoreifabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor van Mossevelde bij het restant van de schoorsteen van de cichoreifabriek. © Arjan Gotink

Stadswandelgids Cor van Mossevelde uit Borculo: ‘Meestal red ik het niet in een uur’

OndertussenOok al ben je er geboren en getogen, dat wil nog niet zeggen dat je alles van de geschiedenis van je woonplaats weet. Gelukkig is er een stads- of dorpswandelgids die op de hoogte is van bijzondere details.

 1. ‘De landbouwconsulent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’
  PREMIUM
  opinie

  ‘De landbouw­con­su­lent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’

  Wie mag tegenwoordig het boerenerf op lopen? Dat zijn verkopers van veevoer, adviseurs van de melkbedrijven, veeartsen. Ze komen als contractpartner. Maar een goed gesprek aan de keukentafel over het boerenbedrijf, over scholing en opvoeding van de kinderen, de financiën? Dat deed je met de rijkslandbouwconsulent. Laat die snel terugkeren, stellen Jan W.J. Jacobs en Jan P.A.M. Jacobs.
 2. Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’
  PREMIUM

  Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’

  Zwembad De Meene in Ruurlo stevent af op een ‘magische’ bezoekersgrens deze zomer. Waar woensdag het dagrecord van tweeduizend zwemmers al werd verbroken, hoopt bestuurslid Bas Bernauer dat er, over de hele zomer gezien, vijftigduizend bezoekers komen. ,,Een keihard record is dat niet, maar vijftigduizend is wel een magische grens voor ons als zwembad. Het zou héél bijzonder zijn.”
 3. Provincie Gelderland vaart met provincieboot ‘vol verhalen’ mee tijdens Pride Amsterdam

  Provincie Gelderland vaart met provincie­boot ‘vol verhalen’ mee tijdens Pride Amsterdam

  ARNHEM/LICHTENVOORDE/HUMMELO - De provincie Gelderland doet samen met Noord-Holland en Limburg met een ‘provincieboot’ mee aan de botenparade van Pride Amsterdam. Zaterdag varen inwoners en bestuurders van de provincies mee met ‘een boot vol verhalen': op en rond de boot vertellen LHBTIQ+’ers hun verhaal. Zo willen de provincies het thema ‘My gender, my pride’ een persoonlijk gezicht geven.

Achterhoek