Stap vier eeuwen terug in de tijd en huiver van de Slag om Grolle

fotoserie | videoGROENLO - Marcherende soldaten dwars door het centrum, kampementen langs de gracht en een historische veldslag in en rond Groenlo. Kijk hier mee door de lens van fotograaf Jan Ruland van den Brink en lees wat er zondag op het programma staat tijdens de Slag van Grolle. 

Dit is er zondag nog te beleven rondom De Slag om Grolle

- De laatste veldslag die wordt nagespeeld
- Belevenisplein de Wheme met authentiek eten en drinken
- Historische kinderactiviteiten door de gehele stad
- Handelaren en ambachten tonen hun werk
- Muziek, theater en ander vertier
- Kampementen door de hele stad

Dan krijgt Grolle de nekslag als de Staatse troepen het opnemen tegen het Spaanse leger.

In bijna elke straat van de vestingstad zie je de huidige bewoners, die zich nog een dag in het dagelijks realiteit van de zeventiende eeuw onderdompelen. Zo zijn er groepen die gewonde soldaten met een kar van het slagveld naar een geïmproviseerd hospitaal vervoeren, anderen hebben een molen nagebouwd of zijn actief met culturele activiteiten.

Er wordt veel bier gedronken in grote pullen, varkens draaien aan het spit en overal is er muziek.

Maar boven alles is er dat spektakel op het slagveld. Zondagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur gaan de strijders voor de laatste keer los onder het toeziend oog van duizenden mensen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.

Achterhoek