Volledig scherm
Het werk aan de kazemat. © DG

Steeds meer komt bloot te liggen van dit verdedigingswerk uit 1530

DOETINCHEM - Steeds meer komt bloot te liggen van het verdedigingswerk uit 1530 dat Doetinchem moest beschermen tegen oorlogsgeweld. 

Archeologen zijn met medewerkers van Dusseldorp aan het werk de kazemat en het rondeel bloot te leggen, dat in de eerste helft van november werd gevonden tijdens wegwerkzaamheden aan de Terborgseweg.

Op dit moment wordt op twee plekken gegraven: op de plek waar de kazemat is gevonden en op de plek waar het rondeel zit. Ook op deze locatie - aan de zijde van ABN Amro - is inmiddels metselwerk en een schietgat zichtbaar. 

Dichtgegooid

Het in november gevonden verdedigingswerk is na enkele weken weer dichtgegooid. Nu wordt het puntgave metselwerk weer blootgelegd. Volgende week doet het Cultuur- en Erfgoedlab uit Zutphen nader onderzoek naar de kazemat en het rondeel om zo vast te leggen wat er precies zit. Eind februari neemt het college van Doetinchem een besluit of en hoe het verdedigingswerk in de toekomst zichtbaar blijft voor het publiek.

Volgende week worden er door de gemeente Doetinchem op dinsdag- en vrijdagavond bezichtigingen gehouden

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Achterhoek